Trelde Næs – Fredericia. 9 km.

Trelde Næs – Fredericia. 9 km.

maj, 2020 Slået fra Af admin

Trelde Næs ligger ud til Vejle Fjord. Turen er en spændende oplevelse.

Kør ud til spidsen og parker på den store parkeringsplads. Gå så mod næsset, hvor du på på turen møder det vel nok mest undselige fyrtårn der er i Danmark.

Turen foregår oppe på skrænten og giver et fantastisk billede af den barske natur. Havet æder skrænterne og de store træer vælter i havet og trækker store dele af skrænten og stierne med sig ned. Heldigvis var der lavet nye stier 10 meter længere inde.

Der er gode afmærkninger og gode afskærmninger, så du ikke risikerer at falde ned. Selvom der var ret fugtigt i skovbunden, er du som vandrer godt stillet med nogle skønne broer.

Efter godt 3 km valgte vi at gå ind igennem skoven for at komme over på den anden side igen. Kortet på mobilen er her en vigtig medspiller, da man ellers let kan miste orienteringen. Vel igennem skoven gik vi ud til vandet igen, og gik over markerne hen og bag om Campingpladsen og ned til vandet. Vi valgte at gå lidt tilbage langs kystden igen for at opleve, hvordan havet bryder skrænterne ned. Det kan være svært at forestille sig, hvordan campinggæsterne skal komme den her vej ned til stranden.

Turen var godt 9 km

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.

Turen var præget af regn og stærk blæst, men bød på noget af det vildeste landskab – høje klinter og en masse nedstyrtede træer. (Den lange røde streg fra 9 km og ned i billedet viser, at det er en god ide at slukke gps på uret straks turen er slut :-))