Davinde Grusgrav – Tarup-Davinde. 12 km.

Davinde Grusgrav – Tarup-Davinde. 12 km.

juni, 2020 Slået fra Af admin

Området med de mange søer i Tarup-Davinde er et besøg værd. Der har i mere end 100 år været udvundet grus fra området, hvilket har medført, at området er blevet forandet fra et fladt landskab til et landskab med bakker og mere end 70 søer.

Vi satte GPS’en til Rolighedsvej/Hudevad Byvej, Årslev og parkerede på P-pladsen 100 m ned af Hudevad Byvej. Ved P-pladsen er der fine toiletter, men også et bord-bænke sæt, hvor man kan spise sin medbragte mad, eller sin champagnebrunch, som vi har benyttet os af ved en tidligere lejlighed. Vi starter turen med at gå forbi Nautilen, som er en samling af alle de forskellige stenarter, der er fundet grusgravene i tidens løb. Herfra holdt vi til venstre udenom den lille “Aborre-søen”

Turen går tilbage på grusvejen ud til Naturskolen Åløkkestedet, hvor vi kan gå ind over engområdet. Vi havde hund med, så vi valgte at gå ud på landevejen. Engområdet er beboet af græssende køer, og vores erfaringer med hund og køer er ikke for gode. Vi fortsatte af Hudevad Byvej til vi kom til Møllevej, som vi fulgte ned til Smedbakken. Lige efter Smedbakken slår et slag, kan vi igen gå ind på stisystemet omkring grusgravene.

Vi går forbi Lille Ibjerg Sø, og rundt om Store Ibjerg Sø, og retur på den anden side af Lille Ibjerg Sø, hvor vi satte os for at spise vores medbragte mad. Videre rundt om Birkum Sø og Langager Sø inden vi gik under Ørbækvej i en nedgravet tunnel.

Her tog vi en runde omring Davinde Sø, hvor vi også lige skulle op på turens højeste punkt Røllehøj, som er en 66 meter høj skabt af mere end 50.000 lastbillæs jord fra hele Fyn. Udsigten er fantastisk, og egner sig perfekt til en kaffepause.

Herfra går turen tilbage til bilen og en pause på bord-bænke sættet ved søen.

Turen var godt 12 km lang, men kan varieres meget alt efter, hvordan humøret er, og om man har lyst til at gå omkring de store søer eller rundt imellem de små søer.

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.