Glücksburg, Tyskland. 10 km.

Glücksburg, Tyskland. 10 km.

september, 2020 Slået fra Af admin

Over grænsen ved Flensborg, til venstre ca. 17 kilometer og man ankommer til halvøen Holnis, som ligger i Flensborg Fjord med udsigt til Danmark.

Sæt GPS’en til Ziegeleiweg, Lyksborg, Tyskland og kør helt ud for enden af vejen, hvor der er parkering helt ud til vandet. Herfra valgte vi at gå tilbage langs kysten ad “an der promenade” og videre ad “Drei”. Efter små 2 kilometer kom vi ud til den store Holnisser Noorstrasse”, som vi krydser, for at fortsætte ad Kobbellück. Vi følger Kobbellück, til vi passerer lystbådehavnen i Schausende, og drejer til venstre lige efter lystbådehavnen. Vi går nu langs standen på en skøn sti, og drejer efter næsten 4 kilometer op ad vejen Am Leuchtturm, hvor vi straks får øje på det store fyrtårn.

Lige efter fyrtårnet drejer vi til ventre ad Deichweg, men allerede ved første mulighed drejer vi igen til venstre, for at komme ned og følge stien langs Flensborg Fjord igen. Stien er en bred grussti, og lyden af gruset under fødderne er den eneste lyd vi hører – ud over ænder og gæs.

Efter godt 5 kilometer går vi over en lille “dæmning”, hvor havvandet kommer ind i en lille lagune gennem en meget lille passage. Det giver et meget alsidigt dyreliv i lagunen. På den anden side af lagunen holder vi til venstre og følger stien videre langs vandet. Vi begynder nu at gå op ad klinten og lige før de 6 kilometer er der god mulighed for at tage nogle gode billeder ud over Flensborg Fjord med Danmark som baggrund.

Herfra går turen lidt ind i landet, men stadig med flot udsigt over vandet eller over uberørte engarealer. Da vi kommer til “An der Steilküste” går vi til højre, og til venstre igen ad første mulige vej/sti. Da stien deler sig igen, holder vi til venstre.

Efter ca. 7 kilometer kommer vi igen ned til stranden, som vi følger til vi kommer helt ud på spidsen af halvøen. Stranden er utrolig varieret med sandstrand og træer ud over vandet. På vejen passerer vi “Seemannsgrab”, som er et gravsted over en sømand fra Flensborg, som døde af Kolera. Ude på spidsen er der god lejlighed til at sidde og nyde udsigten og en tår vand.

Herfra følger vi stien ind gennem skoven og igen går det opad. Vi får på vejen nogle skønne kig ud over vandet, og på toppen er der en bænk, hvorfra der er en fantastisk udsigt over fjorden.

Vi er nu ude på Holnisser Fährstrasse, som vi følger tilbage til bilen. Vejen tilbage byder på mange storslåede udsigter over fjorden, og det kan være svært at vælge en favorit.

Hvis man tager turen sidst på dagen og tager solnedgangen med, kan der fanges nogle ekstra smukke fotos.

Turen er ca. 10 kilometer lang.

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.