Klakkebjerg, Brænde Å, Aarup, Fyn. 10 km.

Klakkebjerg, Brænde Å, Aarup, Fyn. 10 km.

august, 2020 Slået fra Af admin

Sæt GPS’en til Kerte Kirke, Aarup, og parker bilen ved kirken. Fra p-pladsen går vi først forbi kirken ad Kertevej og går til højre ad Mølleknappen straks efter. Mølleknappen følges ganske kort, til den drejer 90 grader til højre. Vi vælger at gå til venstre ad den afmærkede “vandre- og cykelrute”. Vi kommer til det første flotte udsigtspunkt efter ganske kort vandring.

Ned ad bakken og ind i Ådalen, hvor vi for første gang stifter bekendtskab med Brænde Å, som risler så smukt afsted imellem træerne. Vi følger åen og går over en bro. Her deler stien sig og vi vælger at gå til venstre, hvor stien går meget stejlt op (en tur vi ikke kan anbefale i vådt og glat føre). Vi belønnes dog på toppen med en skøn kaffeplet og en fantastisk udsigt – efter blot 1,5 kilometers vandring.

Turen fortsætter ad en smal sti, hvor der er en smuk nåleskov på højre side og en stejl skrænt ned på vores venstre side.

(Herfra er vores mål Klakkebjerg, Ørsbjerg, som GPS,en kan stilles efter, hvis det er nødvendigt) Vi vælger at gå lidt intuitivt og følger stien til den deler sig i to og vi går til højre til vi kommer ud til en skovvej. Der er mulighed for at gå lige over skovvejen og ind på en mark gennem en låge, men vi vælger at gå til venstre ad skovvejen til vi igen kommer til den afmærkede sti, som nu tager os til højre ind i skoven igen. Skoven afveksler igen mellem nåle og løv, og vores sanser pirres af alle de skønne dufte. Efter ca. 2,5 kilometer går vi over en lille jordvold, hvorpå der er lagt et skridsikkert underlag og fortsætter til venste til vi kommer ud på Ørsbjerg Skovvej, hvor vi går til højre, og følger den til vi kommer til Brændeløkken. (Der skal efter sigende være en fantastisk udsigt fra toppen af det 73 meter høje Klakkebjerg, hvorfra der er udsigt over Brænde Ådal og Lillebælt, men vi fravalgte turen derop.)

Vi følger Brændeløkken, som går over i Sivkærvej og drejer til højre ad Gelsted Mose. Efter godt 500 meter går der en lang lige grusvej ind til højre, som går over til Tårup Udlod. Grusvejen er smukt afgrænset af pil på den ene side og (da vi gik turen) majsmark på den anden side.

For enden af grusvejen får vi det første blik ud over de 4 store søer. Vi går til højre ad Tårup Udlod og kommer til et T-kryds, hvor asfaltvejen drejer til venstre, men vi vælger grusvejen til højre.

Igen går vi i en smuk skov, hvor solen laver smukke skygger i skovbunden. Grusvejen hedder nu Kohavebakken. Da vi igen skal vælge, går vi til venstre og følger Kohavebakken på den smukkeste asfalterede skovvej. Vejen deler sig igen med den asfalterede til venstre og en tosporet grusvej til højre – Begge hedder Kohavebakken, og vi vælger grusvejen og er nu på vej tilbage i Ådalen, hvor der er mere bakket, men stadig med den smukkeste skov omkring os.

Efter blot et par hundrede meter møder vi igen den afmærkede “vandre- og cykelrute” og går til venstre ad den. Her krydser vi igen Brænde Å, hvor vores hund lige får kølet sig lidt, inden vi fortsætter. Den afmærkede rute vil have os til højre, men vi går til venstre ad en markvej og går med meterhøje majsmarker på begge sider. Der må være en fantastisk udsigt fra markerne om vinteren, hvor der ikke er afgrøder på markerne. Markvejen munder ud på Kolleshusvej, hvor vi går til højre og følger den ind på Kertevej og går til venstre hen til kirken og vores bil. Vi var heldige at se rådyr og en enkelt snog på vejen.

Turen er 10 kilometer lang, og der er rigtig mange småstier på kryds og tværs i området. En god ide kan være at sætte sin GPS til udvalgte yderpunkter eller vejnavne på ruten, så man kan sigte efter dem. Prøv Jer frem, for der er mange smukke stier. Se evt. mere på Visit Assens.

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.

Tak til Gunhill Nørhave for inspiration til turen i dette skønne område.