Langesø, Morud. 11 km.

Langesø, Morud. 11 km.

oktober, 2020 Slået fra Af admin

Lige syd for Morud ligger Langesø, som benyttes af rigtig mange mennesker og til rigtig mange forskellige formål. Langt de fleste bruger Langesø til en travetur rundt om selve søen – en tur på godt 3 kilometer. Andre igen bruger skoven til en løbetur og atter andre bruger skoven og de mange stier til en tur på mountainbike ad de mange specielt tillavede ruter. Vi har i mange år nydt turen rundt om søen, men har manglet noget længde på vandreturen, hvilket vi nu har fået.

Sæt GPS’en til Langesø, Morud og parker bilen på den store p-plads ved vejen. Herfra valgte vi at gå ned til søen og gå rundt med søen på vores venstre side. Vi fulgte Sjormarken ca. 500 meter til stien går til venstre ind i skoven og følger søen. Udsigten ud over søen er betagende, og i stille vejr, kan der tages nogle flotte fotos.

Skoven er altid i forandring og farverne er smukke hele året rundt – Efteråret med de mange farver giver sanserne en oplevelse, og den flotte sti rundt om søen byder på mange forskellige træsorter, og dermed også mange variationer i farverne. Efter blot godt en kilometers vandring finder vi en “tilbagelænet” bænk ude i vandet – en rigtig god kaffeplet at nyde sin medbragte proviant.

Herefter fortsætter turen op ad bakken op til Langesø Skovkapel, som er opført i 1870, og som i dag er en yndet bryllupskirke for par udefra. Vi går til venste og vælger nu at følge den større afmærkede sti som går lidt væk fra søen. Denne sti følger vi få hundrede meter, til vi kan dreje til højre. Vi følger nu skovvejen, som går igennem både nåleskov og løvskov.

Vi fortsætter ligeud til vi kan ane en bygning lidt fremme. Her følger vi vejen til højre, og kommer straks efter til Gammel Skolevej, som vi krydser lige over. Straks vi kommer over vejen har vi udsigt over en sø til vores højre side. Stien vi går på har mere karakter af en trampesti/dyreveksel end en reel sti. (Ville man have gået på den rigtige sti, skulle man have gået til højre ad Gammel Skolevej, og så efter ganske få meter have drejet til venstre – nu med søen på sin venstre side). Trampestien går over på et MTB-spor. Vi kommer nu ud til den større grusvej igen og går til venstre til vi kommer til en forgrening, hvor vi igen holder til venstre. Efter små 5 kilometers vandring kommer vi ud til Blæsbjergvej, hvor vi går til venstre.

Blæsbjergvej er en lille asfalteret vej, som snor og bugter sig igennem landskabet. Vi følger den de næste godt 4 kilometer. Der er næsten ikke noget trafik, og vi har god tid til at nyde udsigten over mark og skov. På vejen kommer vi forbi Røde Mølle, som er en gammel vandmølle, der oprindeligt blev brugt som først kornmølle og siden savmølle. Møllen er under restaurering.

Efter godt 9 kilometer drejer vi til venstre ad cykelstien fra Odense til Morud. Stien er en grusvej, som bliver flittigt benyttet af cykellister, vandrere og det ridende folk. Vi følger stien ca. 1 kilometer, hvorefter vi drejer til venstre igen ad en lille skovvej, som også benyttes af en del mountainbikere. Vi kommer til en lille “bakke”, hvor vi vælger at gå til venstre igennem en smuk “allé” af træer, hvor alle vildskud er klippet smukt af. For enden af stien kommer vi ud på Langesøvej og bunden af Langesø, og går herfra tilbage til bilen.

Turen er knap 11 kilometer lang.

Vil du læse mere om, hvad Langesø har at byde på, så besøg Visit Nordfyn.

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.