Taasinge: Nørreskoven, Valdemars Slot. 10 km.

Taasinge: Nørreskoven, Valdemars Slot. 10 km.

maj, 2020 Slået fra Af admin

Valdemars Slot, med sin skønne beliggenhed ved Svendborgsund og tæt på Nørreskoven, er afgjort en vandretur værd.

Parker bilen på Valdemars Slot og start gåturen med at gå op imod Nørreskoven ad Nørreskovvej. Gå med vandet på venstre hånd og tag den første sti ind i Nørreskoven. Her vil du opleve en smuk bøgeskov, som ligger lige ud til Svendborgsund. Tag gerne turen i strandkanten så langt som muligt, eller følg den brede flotte sti, som går lige indenfor skovkanten. Der er flere fantastiske Fotoshoot steder på de første 3 km.

Efter 3,2 km er der glimrende mulighed for at nyde mad eller kaffe med udsigt over til Vemmenæs lige tværs over Lunkebukten. Kort efter går Øhavsstien ind i landet og op mod landevejen. Gå til højre ved første lejlighed og tilbage ad Nørreskovvej. Turen er på landevej, men på vejen oplever du blandt andet Ambrosius-egen, som er fra omkring 1600-tallet. Den er mere end 7,3 meter i omkreds. Et perfekt sted til et Kærlighedskys.

Lige inden søen ved Valdemars Slot, går en lille sti til venstre. Følg den rundt om søen og hold til højre. Så kommer du ud lige efter Troense, og kan følge Slotsalleen tilbage til Valdemars Slot.

Turens højdepunkter var den lange tur langs Svendborgsund med Nørreskoven på den anden side. Få mere inspiration til vandreture på Visit Svendborg.

Længde godt 10 km. 

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.