Æbelø – Fyn. 15 km.

Æbelø – Fyn. 15 km.

juni, 2020 Slået fra Af admin

På toppen af Fyn ligger Danmarks mindste købstad – Bogense. Nord øst for Bogense ligger Æbelø, der med sine stejle skrænter og flotte skove er et yndet sted for sejlere at kaste anker. For naturelskere er der mange dejlige oplevelser i vente. Der er store flokke af dådyr og mufloner, og er du heldig, kan du måske få et kig på en af de store havørne, der yngler på øen.

For de mange, der kan lide at vandre, er Æbelø et must. For at komme til Æbelø kører du til Lindøhoved, hvor du stiller bilen. Men inden du tager afsted, skal du huske at tjekke tidevandstabellen som du finder på visitnordfyn.dk. Æbelø ligger 4 km. ude i vandet, og for at komme derud, skal du starte med at gå ca. 1,5 km. igennem vand, og det er ikke ligegyldigt om du går i vand til anklerne eller til over livet. Et godt råd er, at du holder dig indenfor 3,5 timer på begge sider af lavvande. På den måde er du sikker på at komme frem og tilbage i god behold. Hold dig også tæt til de opsatte markeringer langs ruten.

Efter 1,5 km. i vand når du til Æbelø Holm, som er en lille ø du krydser inden du igen skal gå i vand – Det næste stykke er ca. 2 km. langt og hedder Brådet. Et smalt stykke sand med vand på begge sider. Stykket er i periode oversvømmet, så behold blot badeskoene på lidt endnu.

Herefter kommer du til selve Æbelø, som blot er godt 2 km2 stor. Vi vælger at gå højre om øen, og efter ca. 1 km. på et svagt stigende stykke græsareal kommer vi ind i skoven, som i store træk får lov at passe sig selv. Der er på det næste lange stykke skov på den ene side og stejle skrænter ned til vandet på den anden side.

Efter godt 6 km igennem en meget smuk skov, kommer der en åben mark på højre hånd. Følg stien ud mod vandet og du bliver belønnet med den skønneste udsigt, som mest af alt minder om noget fra syden. Det perfekte sted at spise sin medbragte madpakke eller drikke en kop kaffe.

Klar igen efter pausen går vi nu igennem noget der minder om en bregne-mark – Bregner i mandshøjde på begge sider af stien. Benyt muligheden til at gå op i udsigtstårnet og se ud over midten af øen.

Turen fortsætter udenom Æbeløgård (som er den gamle forvalterbolig og som i dag bruges til kurser m.v.) og ned til fyrtårnet, som er bygget i 1883 i Bornholmsk granit. Fyret står stadig smukt, men er i dag styret af automatik.

Vi fortsætter ad stien og kommer ned til vandet med udsigt ind over Bogense (Med en god kikkert kan du se spiret på Bogense Kirke). Det er også her, at mange både ligger for svaj natten over. Herfra foregår turen i det åbne ned mod Brådet og turen tilbage igennem vandet. En fantastisk tur med vandring i vandet og med Æbelø og den skønne natur som et absolut højdepunkt. Helt klart en af vores favoritture, som fra start til slut er fyldt med flot natur, og steder til de perfekte fotoshoots.

Turen er godt 15 km lang, og kræver en god kondi og et par badesko til turene igennem vandet.

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.