Afgrunden, Vissenbjerg. 8 km.

Afgrunden, Vissenbjerg. 8 km.

august, 2020 Slået fra Af admin

Midt på Fyn, lidt mod vest, ligger Vissenbjerg tæt ved motorvejen. Vissenbjerg er måske mest kendt for Terrariet med alle sine krybdyr, men for den glade vandrer byder Vissenbjerg på en unik naturoplevelse af flere omgange. Se evt. mere på Visit Assens. Sæt GPS’en til Terrariet Vissenbjerg, hvor der er god plads til at parkere bilen. Turen starter ved af følge stien op langs Terrariet. Efter blot få hundrede meter mødes man af en storslået udsigt ud over Vestfyn, og er man kørt tidligt hjemmefra, kan man sagtens tage den første kaffepause her.

Herfra går man til højre og følger den brede skovsti på toppen af bakken. (Da vi gik turen tidligt om morgenen kl. 06.00 kunne vi mærke, at skoven havde holdt på gårsdagens varme, og der var en dejlig høj luftfugtighed og temperatur.) Vi holdt til højre i skoven, for at gå i den så langt som muligt. Da vi kommer til udkanten, vælger vi den sti, som går til venstre og kommer herefter til at gå tilbage mod udgangspunktet, blot halvvejs nede af bakken. Vi kommer til Fugleviglund Produktionshøjskole og går lige efter deres første bygning til højre ad en lille sti, som fører os ud på marken. Vi går nu for foden af bakken med skoven på højre side og åbne marker på venstre. Hvor skoven stopper på højre side går en sti til venstre, og den følger vi, til vi kommer ud på Bakkevej og drejer til venstre, og straks efter til venstre ned ad cykel- og gangstien mod Bred.

Cykelstien munder ud i Lundager, hvor vi går til venstre til vi kommer til Bredgade (307). Vi går til venstre og i den første rundkørsel, holder vi igen til venstre ad Bredgade. Da Bredgade slår et slag til højre, går vi til venstre ad Skalbjergvej, indtil vi kan gå til venstre ad Under Bankerne. Her møder vi for første gang på turen solen. Forskellen på den varme skov og den milde luft under åben himmel er påfaldende.

Gemt lidt ind mellem buskads går der til venstre en lille trappe op. Den fører op til en shelterplads, og vi vælger den vej. Turen går op over en mark, og på toppen ligger shelterpladsen med en fantastisk kaffeplet og udsigt over terrænet.

Vi fortsætter i modsatte ende af shelterpladsen, hvor vi til venstre kan gå igennem en låge og til højre kan gå ad en sti – vi vælger den midterste vej og kommer her forbi en gammel rusten tørve- eller lergravemaskine. Videre ud på en åben eng, hvor solen endnu hænger lavt på himlen. Flere steder på engen er der lavet små træbroer, som vidner om, at der kan være ret vådt i perioder – Det var vi dog ikke plaget af – Jorden slog flere steder sprækker på grund af tørke. For enden af engen går landevejen, men lige inden landevejen går en sti ind til højre, og den følger vi.

For enden af marken går vi ind i skoven, og her skal vi til venstre, men man skal unde sig at gå 50 meter ad stien til højre, hvor man får et fantastisk udsyn over dalen

Tilbage på ruten går stien nedad, og til venstre side går det brat ned. Det er ned mod afgrunden som absolut er turens højdepunkt. For neden af stien går en lille bro over et vandløb og straks efter går en meget lille sti til venstre. Den følger man og kommer straks ind i en dal med stejle skrænter på begge sider, og med et vandløb lidt lavere nede.

Vel igennem Afgrunden går vi over vejen og fortsætter venstre om Møllesøen. For enden af Møllesøen går vi til højre, og kommer efter kort tid til landevejen, som vi krydser blot for at gå ned ad Lunderskovhuse. Den starter som en grusvej; men fortsætter som skovvej.

Efter ca. 500 meter går en sti til venstre op i skoven, og den følger vi, samtidig med, at vi holder til højre for at få det sidste af skoven med. Vi kommer ud af skoven næsten overfor indkørslen til Terrariet. Det har været en skøn tur op og ned i bakkerne og det er helt tydeligt, at området har været udsat for store forandringer i og efter istiden.

Turen er godt 8 kilometer lang, men hvad den måske mangler i længde, det har den til fulde i højdemeter. Vi når ad flere omgange op og ned af bakkerne og når samlet 143 højdemeter, hvilket kan tage pusten fra en flere gange.

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.