Du kan sagtens vandre i dine daglige cowboybukser eller joggingbukser. Men lad vær’. Du får så meget mere komfort i et par vandrebukser, at når du først har prøvet det, sniger du dig også i dem i ugens løb. Vandrerbukser har en pasform, der giver dig en naturlig bevægelighed og der er oftest lommer de helt rigtige steder. Du kan fint bruge dine sommer vandrebukser om vinteren med et par skiunderbukser under. Men det føles altså rigtig lækkert at iføre sig vinterudgaven, så du hverken sveder eller fryser. Herhjemme veksler vi mellem vinterudgaverne uden lynlås midt på benene og sommerudgaverne med lynlåse. Det fungerer rigtig godt. Men før du vælger et par vandrebukser, kan du se forskellene mellem de forskellige muligheder her for både (hi)queens og (hi)kings 🙂
Hvis du som Tessa godt kan lide vandrenederdele om sommeren; hvilket er en kombination mellem en nederdel og et par shorts, så er der stort udvalg her.
Lag på lag er godt til overkroppen, for så kan du hele tiden justere din påklædning efter vind og vejr. Om sommeren benytter Klaus ofte en vandreskjorte med en fleece eller sportstrøje udenpå. Tessa bruger langærmede sportstrøjer med fleece ovenpå. I det hele taget bruger Tessa meget af sit sportstøj til overkroppen til at vandre i: toppe, kortærmede, langærmede suppleret med vandre cardigans og windbreakers. Men det er væsentlig anderledes om vinteren, hvor vi er mere optaget af, at lagene fungerer sammen og ikke modarbejder hinanden. Vi sværger selv til uld som inderlag, men det er jo en smagssag. Særligt er Tessa totalt vild med Kari Traa, der udover kvaliteten bare har mega lækre mønstre i både neutrale og vilde farver. Som mellemlag kan vi bedst lide fleece og vores alt-i-en jakke bringer os langt gennem alle årstider. Jakkerne kan benyttes med fleece-foret om vinteren, uden fleece i efterår og forår og medbringes som regnjakke om sommeren. Ret smart! Men når der kommer rigtige vintre igen i Danmark eller vi bevæger os mere nordligt, må vi gentænke vores ydrelag. Inden du investerer i beklædning til overkroppen, kan du med fordel finde inspiration i guiden her. De forskellige brands kommer hele tiden med nye innovative løsninger, så det er rart at holde sig opdateret, når der skal investeres i nyt 🙂 Er du til det mere luksuriøse vandreudstyr, kig med her.
Strømper er en videnskab, vi siger det bare! Det er ikke lige meget, hvordan du kombinerer dit fodtøj med dine strømper. Oplevelsen af den perfekte vandresko afhænger totalt af valg af strømpe. Vi nørder til stadighed i, hvilke strømper, der fungerer bedst med hvilken sko og du kan ikke være sikker på, at den bedste af dine vandrestrømper fungerer med alle dine sko. Vi har erkendt, at vores liv er for kort til vabler og hævede fødder (ud over det sædvanlige), og derfor vælger vi med omhu vores vandrestrømper. Hvis du kun vil investere i et sæt vandresokker, så er 1000 mil vandresokken virkelig anvendelig! Er du nysgerrig efter at nyde et større udvalg, så er Friluftslageret attraktivt. Her ved de, at der er forskel på dame- og herresokker, de ved, at der er forskel på sommer og vinter OG de har også sjove vandresokker! Tjek strømpeudvalget og få et smil.
Hovedbeklædninger gør gavn året rundt. Om sommeren er vores kasketter nyttige – både for at have styr på håret men også for at skærme øjnene for den skarpe sol. Klaus er til den traditionelle kasket med amerikanerskyggen, hvor Tessa mere er til murermester look a like kasketten. (Er ikke sikker på, at det er en officiel betegnelse…). Husk at din kasket ikke må stramme, fordi dit hoved får større omkreds i varmen. Jo, det er sandt og derfor skal du sikre, at der er behageligt plads i kasketten.
En tynd halsedisse er fantastisk og fylder ikke meget at have med. Vi er ret vilde med mærket Buff og El Camino halsedissen er både cool og anvendelig. For os der endnu ikke har vandret den kendte strækning, er halsedissen med den påtrykte vandrerute lidt et statement 😉