Bogense, Fogense, Nyhave. 15 km.

Bogense, Fogense, Nyhave. 15 km.

juli, 2020 Slået fra Af admin

Fra Bogense og vestover er der lavet en skøn sti, som følger vandet.

Parker bilen på den store P-plads ved Bogense Marina, og gå på den brede sti, så du har vandet på din højre side. Når du kommer lidt ud ad stien, får du et flot blik tilbage over Bogense.

Stien fortsætter godt 1 kilometer, hvorefter den drejer ned til Storkenhøjvej. Du kan vælge at gå langs kysten ad Storkenhøjvej, eller du kan vælge at gå på diget, så du kan se vandet hele tiden. Vi valgte at gå på diget videre ud forbi Fogense, hvor vi efter ca. 2,5 kilometer fandt en dejlig kaffeplet lige ned til vandet.

Herfra valgte vi at gå på Storkenhøjvej, idet vejen nogle steder lå i niveau med diget, så vi kunne se vandet, og andre steder gik vi i læ bag diget, men kunne nyde mange af de sommerhuse, der ligger tilbagetrukket i skoven. Efter godt 4 kilometer kom vi til en p-plads, hvor diget ophørte, og hvor der var en stol skåret i Eg af den lokale kunstner Allan Bo Jensen.

Herfra gik turen videre i et landskab der mest af alt ligner den jyske hede, med lyng, hybenroser og perikum. Derfra var der ikke langt til at gå med fødderne helt nede i vandkanten.

Da vi har gået ca. 6 kilometer, når vi til Nyhave, hvor vi forlader stranden og går ind i landet igen. For enden af Nyhave vender vi endnu engang blikket bagud og får det sidste af den skønne udsigt med…

For enden af Nyhave går vi til venstre ad Skåstrupvej og tilbage mod Bogense. Vejen snor sig lystigt og vi passerer både rosenmarker, planteskoler og marker med kål. Der produceres mange fine råvarer i dette område. Vi passerer endda Bogense Flyveplads som med sine blot 410 m lange bane ikke tager de helt store fly :-).

Da vi kommer til Bogenses nybyggerkvarter vælger vi at gå til venstre ad Norgesvej, som vi følger, til vi kan dreje til højre ad Oslovej. Den følger vi til, vi ikke kan komme længere, og drejer så til venstre ad “Ved Diget”, som fører os ned mod vandet igen. Vi går med Bogense Strand Camping på vores højre side og engområdet på venstre, og kigger lige frem mod de karakteristiske sorte villaer/fritidsboliger, som ligger med en flot udsigt over vandet. Vi går venstre om husene og følger stien tilbage til P-pladsen

Turen er knap 15 kilometer lang.

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.