Bogø dæmningen – Nordfyn. 16 km.

Bogø dæmningen – Nordfyn. 16 km.

juni, 2020 Slået fra Af admin

Der er mange smukke steder på Nordfyn, men et af de smukkeste finder du ved Otterup Lystbådehavn på Bogø.

Står du tidligt op – rigtig tidligt, vil der her være en perfekt mulighed for at nyde solopgangen ud over Odense Fjord – og området er også perfekt til champagnebrunch.

Efter at have parkeret bilen ved Otterup Lystbådehavn, gik vi ud på havnens spids, for at nyde morgenmad og kaffe med udsigt over vandet. Vi fik også hilst på Per, der lige var ude og ro en tur med sin hund, Ludvig.

Efter morgenmaden gik turen over Bågø-dæmningen, hvorfra der i klart vejr er udsigt til begge pyloner på Storebælts-broen. Ved enden af den lange grusvej drejer vi til højre ind mod godset Hofmansgave, hvor vi selvfølgelig tager et smut ind i parken for at se Danmarks Kartoffelmuseum. Parken rummer en rig variation af planter og træer, som er hjemført fra hele verden.Turen rundt i haven sluttes af foran “Det Norske hus” hvorfra der er en smuk udsigt over Odense Fjord.

Ud af haven og igennem ved Hofmansgaves avlsbygninger ad grusvejen med Odense Fjord på højre side og Hofmansgaves marker på venstre.Vi følger cykelruten helt ud til Enebærodde strand, hvor vi mødes af det perfekte kaffeplet. Vi drejer til venstre og følger kysten de næste 3 kilometer. Vi går på dæmningen og kan nyde de mange smukke sommerhuse på den ene side og kysten på den anden.

Da vi kommer til Hasmark Strand drejer vi op ad Strandvejen og går forbi Hasmark Strand Camping, hvorefter vi drejer til venstre ad første vej – Gravemaen – og følger den næsten 2 kilometer, til vi kan dreje til højre ned ad Østerballevej. Herfra går turen igennem Østerballe med små gadekær og forbi Hasmark Kirke, som blev opført af en af ejerne af Hofmansgave.

Vi fortsætter til vi drejer ned ad Møllestranden, som vi følger til vi kan dreje om ad Sønderbyvej. Da Sønderbyvej snævrer ind og går over en Å, drejer vi til venstre og følger åen (Som faktisk er en afvandingskanal, der stadig den dag i dag bruges til at afvande det indvundne land – Ja, vi går på gammel havbund!) Efter godt 2 kilometer langs åen, på et stykke, hvor der ikke er slået græs, og hvor turen foregår i højt græs, tidsler og brændenælder, kommer vi tilbage til Bågø-dæmningen. (lange bukser anbefales i sommerperioden). Til gengæld er turen smuk med åen på venstre side og marker og vådområde til højre. (Turen langs åen har tidligere været brugt i forbindelse med afvikling af Kattegat-march). Vi kommer ud ved Bågø-dæmningen og kan derfra nyde turen over dæmningen tilbage til bilen.

Turen er 16 kilometer lang, men kan kortes af flere steder efter behov. Efter godt 5 kilometer – Ved turen på diget langs kysten kommer vi til Østerballevej (hvor der er en lille p-plads og en vendeplads. Her kan du tage Østerballevej og gå over gravemaen og fortsætte ad Østerballevej. Derved spares du for 4-5 kilometer. Når du går på Møllestranden kan du i stedet for at gå om ad Sønderbyvej, fortsætte helt ud for enden af Møllestranden. Derved sparer du 2 kilometer. Samlet tur ca. 10 kilometer i stedet for 16. Jeg vil selvfølgelig anbefale den lange tur, når du nu er kommet ud og gå.

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.