Langeland: Botofte Strand. 15 km.

Langeland: Botofte Strand. 15 km.

juni, 2020 Slået fra Af admin

Vi elsker de danske årstider, som ikke fås bedre og mere afvekslende end her i Danmark. Om sommeren har vi de lange og lyse nætter og vil du opleve en solopgang, skal du tidligt op! Vi stod op kl. 02.40, satte gps’en til Botofte Strandvej 19, Langeland for at se solen stå op kl. 04.34 – Selve turen fra Svendborg, hen over Tåsinge, videre over dæmningen på Siø og over den høje bro til Langeland er i sig selv en smuk oplevelse med den gryende dag i horisonten.

Vi havde pakket rygsækken med morgenmad og kaffe, så vi kunne nyde både solopgang og morgenkaffe. Vi var ikke de eneste, der havde fundet denne skønne plet – Der holdt to autocampere, men der var ikke nogen oppe til at se solen stå op.

Efter denne skønne start på dagen starter vores vandretur kl. 05.00 ind over Langeland. Først mod Botofte, hvor vi går forbi en stor indsø. Lige over for søen er der en lille bakketop, hvorfra udsigten over søen er fantastisk – helt eventyragtig. Herefter fortsætter turen mod Tranekær Slot. Turen går ad små snoede veje som tillige går op og ned. Den effekt gør, at der hele tiden er noget nyt at se på lige rundt i det næste sving eller over den næste bakketop.

Fra Tranekær Slot fortsætter turen ad Lammehavevej og omkring Aasøvej, hvor vi nu følger Øhavsstien. Tæt op ad skov igennem noget af det smukkeste og bakkede landskab, som vi kan forestille os. Igen bugter og svinger ruten sig, og vi bliver belønnet med synet af masser af rådyr med deres små kid, større rådyr som springer buk i kornet og harer og fasaner, som forskræmt farer afsted, når vi kommer for tæt på. Igennem skovene kommer vi efter ca. 7 km ud til vandet på vestsiden af Langeland. Her er den perfekte kaffeplet med udsigt over vandet med Tåsinge til venstre og Fyn i resten af horisonten.

Vi følger stranden videre op til Campingpladsen, hvor vi igen vælger at gå ind i landet mod Lejbølle. I Lejbølle sætter vi gps’en til Lejbølle Hjortebane, som ligger ude ved vandet mod øst. På vejen går vi under 3 store vindmøller og får virkelig et indtryk af, hvordan det kan påvirke en både fysisk og psykisk at være tæt på de store møller. Kort tid efter kommer vi til Lejbølle Hjortebane og vandet. (Vær opmærksom på, at Lejbølle Hjortebane er en skydebane, så færdsel skal ske på forsvarlig vis). Herfra følges kysten tilbage til bilen.

Turens absolutte højdepunkt er svær at vælge, da hele turen er så varieret og smuk, men de første 7 km ind over Langeland er noget af det skønneste, som vi endnu har oplevet.

Turen er godt 15 km lang

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.

Hvis du som vi, har fået lyst til at opleve mere af skønne Langeland, så kan vi anbefale dig at besøge Langeland.dk, hvor du kan finde 29 forslag til vandreoplevelser på Langeland.