Flyvesandet – Nordfyn. 11 km.

Flyvesandet – Nordfyn. 11 km.

juni, 2020 Slået fra Af admin

Et af Fyns nordligste punkter er Flyvesandet, som ligger på en odde med den skønneste udsigt over både Æbelø, Endelave, Samsø og Jylland.

Når I kører igennem den store skov de sidste kilometer ud mod Flyvesandet, vil vi anbefale, at I kører hele vejen rundt om campingpladsen langs vandet for at nyde udsigten, inden I vælger at parkere på den store P-plads, der ligger ca. 300 meter før Flyvesandet Camping.

Turen starter med at gå ud mod spidsen med campingpladsen på højre side. Til venstre er en stor mark, hvor der ofte ses store flokke af rådyr og dådyr. Ved enden af marken følger vi den første sti til venstre og nu begynder naturoplevelsen. Forbi det store fugletårn, hvor der er oplysninger om områdets fugle- og planteliv og ud i engområdet

De næste ca. 4 km følger vi kysten ned til Slusemøllen. Turen foregår både i siv, på dæmningen i græs til midt på livet, bagved dæmningen og helt nede i vandkanten. På vores højre side har vi det lavvandede Nr. Nærå Strand, som er beskyttet af havets bølger af Nørreby Hals, der strækker sig ud i vandet. Området er rigt på fugleliv, og vi så blandt andet edderfugle og en koloni af hejrer (Danmarks svar på flamingoen).

Efter godt 4 km dukker Slusemøllen op bag en stor bakketop. Her kan anbefales et pitstop, hvor den medbragte kaffe kan nydes.

Kort efter Slusemøllen drejer vi til venstre ved første lejlighed og går nu igennem et plantageområde, hvor den fynske sandjord den næste kilometer gør dine trin tunge. Oplevelsen af at gå i sandjorden og mærke varmen fra sandet, og alle duftene fra grøfter og marker er helt særlig. Ved enden af grusvejen går vi til højre og straks til venstre igen og følger landevejen ca. 1 km, til vi kommer til Alleen – Den ene af flere indkørsler ind til Egebjerggaard. Her går vi til højre op ad Alleen og til venstre straks efter de store stenstøtter, der flot markerer indgangen til Egebjerggaard.

Den næste kilometer går forbi Efterskolen Flyvesandet og med skov på den ene side og marker på den anden. Når vi kommer til bakketoppen, mødes vi af den skønneste udsigt over Kattegat.

Efter at have nydt udsigten over Kattegat går vi til venstre mod Flyvesandet og bilen med Kattegat på vores højre side og de store marker med skovene bagved på vores venstre side. Vejen drejer lidt ind i skoven, men slår tilbage mod vandet og her møder vi et af Flyvesandets karakteristika: De høje stammer på bøgetræerne med havet i baggrunden

Den sidste del af turen går igennem skoven, og med solen stående lavt på himlen, får vi en smuk afslutning på vores vandretur, som både byder på nåleskov, bøgeskov og et eksempel på, hvordan skovbrug også kan efterlade skovbunden smuk.

Turen er knap 11 km.

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.