Italien, Cinque Terre. Riomaggione – Volastra – Manarola

Italien, Cinque Terre. Riomaggione – Volastra – Manarola

februar, 2020 Slået fra Af admin

Cinque Terre ligger i den østlige del af Ligurien i Italien. Cinque Terre betyder “5 byer” og de ligger som perler på en snor fordelt over et 12 kilometer langt område langs kysten. Der er stejle bjergskråninger ned til vandet. Området er særdeles kendt for sine mange vandreruter, og der er gode forbindelser imellem de 5 landsbyer med lokaltog. Vandreruterne er derfor med udgangspunkt i et sted og slut i et andet, hvorefter hjemturen sker med lokaltoget. Vi boede i Corniglia.

Vi tager toget fra Corniglia til Riomaggiore. Herfra følger vi trail 01 og starter ud med trapper, som bare går op og op. 400 højdemeter på trapper er både hårdt og varmt, men udsigten ned over Riomaggiore og de forrevne klipper er fantastisk

På toppen af alle trapperne fortsætter ruten igennem skoven på en skovvej, og stigningen fortsætter helt op i 785 meters højde. Selvom vejret til tider er drilsk med regn og torden, fortsætter turen ufortrødent. Vi har jo sikret os hjemmefra med regnslag i rygsækkene.

Efter ca. 6 km vandring drejer vi af trail 1 og går ind på trail 6, hvor nedstigningen begynder. På vejen mod Manarola går vi igennem Volastra og videre igennem Groppo, som mest af alt ligner en spøgelsesby. Der var ingen mennesker og husene så ud som om de ikke havde været beboet i mange år.

Turen går videre igennem druemarker ned mod Manarola. En meget smuk by ned til vandet, hvor de lokal trækker bådene op og ligge i gaderne. På den måde undgår de, at bådene bliver slået i stykker mod klipperne. Turen kan med fordel afsluttes på en restaurant med udsigt over vandet.

Turen er godt 9 km lang og tager 3 timer og 15 min. Der er ialt 757 højdemeter.

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.