Knudshoved – Nyborg. 10 km.

Knudshoved – Nyborg. 10 km.

juni, 2020 Slået fra Af admin

Vi sætter vores GPS til Hjejlevej, Nyborg, kører ud forbi Nyborg Strandcamping og parkerer bilen på den lille parkeringsplads, lige inden vejen drejer til højre under togbanen og motorvejen. Herfra går vi langs vandet ud, hvor stien går under Storebæltsbroen og går imod Knudshoved Gl. Færgehavn.

På vejen mod færgehavnen slår vi lige et smut ud på Nyborg Mole Nord, hvor der som regel står nogle og fisker. I bunden af færgehavnen runder vi cafeteriaet og går herefter til venstre, så vi har den gamle havn på vores venstre side. Vi følger de små stier og kan se de gamle færgelejer på den ene side og de gamle vognbaner på grusvej og med bevoksninger på begge sider, hvor man holdt og ventede på færgerne.

Lige efter færgelejerne går vi ned på stranden og følger den forbi Kursuscenter Knudshoved. Vi fravælger at gå ud på molen her, men fortsætter ad stranden ud mod Knudshoved Fyr, hvor også Danmarks eneste knaldstation står. Ved fyret er der et bord-bænkesæt, hvorfra der er den skønneste udsigt ud over et stort vådområde og helt over til Slipshavn. Perfekt sted at nyde kaffen.

Vi fortsætter langs kysten ud mod Slipshavn, hvor vi desværre ikke kan gå helt rundt, men går til højre – stadig med vandet på vores venstre side. Hen over et flot hedelandskab og straks vi kommer ind i skoven, går vi til venstre af den første sti.

Vi holder til venstre så længe vi kan, og da vi kommer til skovbrynet møder vi golfbanen. Her følger vi igen kysten på naturstien og med et flot kig over Nyborg Fjord. Straks efter golfbanen går en markvej til højre – markvejen hedder “Golfvejen” og strækker sig hele vejen op til Sct. Knuds Golfklub, hvor vi med stor forsigtighed krydser fairway og går til højre ud på Slipshavnsvej, som vi følger, til vi kan dreje ned ad Fyrvej. Vi drejer til venstre ad første grusvej, som fører os igennem det bagerste tilkørselsområde og forbi Shell og ad Hjejlevej tilbage under motorvej og banelegemet til vores bil.

Turen er knap 10 kilometer lang.

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.