Italien, Cinque Terre. Levanto – Monterosso – Vermotta

Italien, Cinque Terre. Levanto – Monterosso – Vermotta

juni, 2020 Slået fra Af admin

Cinque Terre ligger i den østlige del af Ligurien i Italien. Cinque Terre betyder “5 byer” og de ligger som perler på en snor fordelt over et 12 kilometer langt område langs kysten. Der er stejle bjergskråninger ned til vandet. Området er særdeles kendt for sine mange vandreruter, og der er gode forbindelser imellem de 5 landsbyer med lokaltog. Vandreruterne er derfor med udgangspunkt i et sted og slut i et andet, hvorefter hjemturen sker med lokaltoget. Vi boede i Corniglia.

Denne tur er med udgangspunkt i Levanto , hvor vi fra stationen går ned til kysten og går til venstre. Find Trail no. 1 og følg denne sti hele vejen til Monterosso. Meget kort tid efter start går stien opad – meget opad, men turen lønner sig, for du får den skønneste udsigt over Levanto

På vejen er der flere fantastiske steder at stoppe for at nyde den medbragte kaffe og den storslåede udsigt over havet.

Turen går videre ad spændende stier som virkelig kræver din opmærksomhed og godt fodtøj. De mange op- og nedstigninger bliver belønnet med den ene mere fantastiske udsigt over kysten efter den anden. Vi nærmer os nu Monterosso, og bliver igen blæst bagover af udsigten.

Vi kunne vælge at stoppe i Monterosso og nyde en kold øl i byen, men vi valgt at fortsætte langs kysten mod Vernazza. Hele turen foregår igen langs kysten, men da hele kysten er afgrænset af bjerge, foregår turen op og ned for at følge bjergsiderne og de mange indhak der er i bjergene. Rundt om den næste pynt, hvor du mødes af endnu en smuk udsigt og endnu en op- eller nedstigning.

Turen var knap 16 km lang, men i bjergene regnes ikke med afstande i kilometer, men i tid, sværhedsgrad og højdemeter.

På denne tur gik vi ca. 6 timer og nåede 900 højdemeter, hvilket var med til at give godt trætte ben.

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.