Lundø rundt, Skive fjord. 14 km.

Lundø rundt, Skive fjord. 14 km.

februar, 2021 Slået fra Af admin

I den sydlige del af Limfjorden ligger halvøen Lundø. Halvøen er omkranset af Bådsgård Vig mod syd, Skive Fjord mod vest og Lovns Bredning mod nordøst. Der er med andre ord rig mulighed for at gå en lang tur med udsigt over fjorden. Vi satte GPS’en til Jelsevej, Lundø og fortsatte ad Jelsevej helt ud til spidsen, hvor vi parkerede på den store P-plads.

Vi kom lige i tide til at se solen stå op, så vi skyndte os at gå ud mod spidsen men mod øst og over mod den lille skov. Her satte vi os i læ bag bevoksningen og så solen stå op samtidig med vi nød morgenkaffen og et rundstykke.

Efter den smukke oplevelse fortsatte vi ud mod spidsen af halvøen, hvor morgensolen og skyerne gav himlen et helt specielt skær. Det viste sig, at spidsen af Lundø består af en sten-tange som strækker sig næsten en kilometer ud i fjorden og som bliver mere og mere smal. Ude på spidsen er tangen blot et par meter bred. Vær opmærksom på at der kan være store forskelle på høj- og lavvande.

Efter denne specielle oplevelse satte vi nu kursen sydover med Lundø på vores venstre side og Skive Fjord på vores højre side. Det første lange stykke går vi på et smalt spor lidt fra vandet.

Som vi kommer længere ned mod syd trækker vi ud på stranden og gå, men det er ikke uden udfordringer, for turen foregår i frostvejr, og som det kan ses, så har frostvejret bidt sig så fast, at havet er begyndt at fryse til. Det har også betydet, at der er ret glat på standen.

Efter knap 8 kilometer kommer vi til en lille skov, og her går vi faktisk forkert. Vi vælger at gå til venstre ind bag ved skoven for at finde op til Lundøvej. Vi skulle i stedet have valgt at gå op lige før skoven på den lille sti. Vi kæmper os igennem en tæt underskov og kommer på trods heraf ud på Lundøvej – en fin grusvej, som vi følger ind til Lundø by.

Lige inden byen går vi forbi Lundø Kirke, som er opført helt tilbage i 1300-tallet. Kirken ligger højt og med en flot udsigt. I lundø drejer vi til venstre ind på Jelsevej, og er nu på vej tilbage til bilen. Vi går ca. 1 kilometer ad landevejen før vi drejer til højre ad den første vej til højre. For enden af vejen fortsætter en sti ned til vandet, og vi kommer nu ud til Lovns Bredning, hvor der meget passende står en kaffe-bænk klar til os.

Turen op langs kysten er en smuk oplevelse, med knasende is under vandreskoene, og med en blå himmel over os. Vi fortsætter de næste 2 kilometer langs stranden, og efter ca. 13 kilometer går vi igen ind og rammer Jelsevej, som vi følger retur til bilen.

Turen er knap 14 kilometer lang.

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.