Lillebæltsstien – Middelfart. 11 km.

Lillebæltsstien – Middelfart. 11 km.

maj, 2020 Slået fra Af admin

Rundt om Middelfart på Lillebæltsstien

Kør til Kongebrogården ved Middelfart og parker bilen.

Hele turen foregår langs vandet rundt om Hindsgavl og med udsigt til Jylland på den anden side af Lillebælt og Fænø midt i sundet.  

Gå langs vandet hen under Den gamle Lillebæltsbro. Efter blot en halv times vandring finder du første kaffeplet. den ligger ved et par shelters og giver dig den flotteste udsigt ud over Den gamle Lillebæltsbro. Du kan ane Den nye Lillebæltsbro i baggrunden. 

Det næste stykke af turen er ret kuperet i forhold til at Fyn er flad, så gode vandresko er et must her. 

Turen går videre rundt om Gals Klint og ud til Hindsgavl Voldsted, som er resterne af Kong Erik Klippings gamle slot fra ca. 1260 – Det perfekt sted til Fotoshoot. Der er mulighed for at se en fantastisk solnedgang og måske nyde et glas champagne?

Fortsæt forbi Hindsgavl Slot, hvor der er opført et lille bindingsværkshus med stråtag. Huset er kendt for H.C. Andersens vers tilegnet Christian 8. Har man blot den mindste romantiker i sig, er dette stedet til et kærlighedskys.

Fortsæt helt til Middelfart Marina, hvor du så går tværs igennem Middelfart tilbage til Middelfart havn og retur til Kongebrogården. 

Særdeles natursmuk tur langs vandet 

Længde ca. 11 km. 

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.

Turen sidst gået marts 2020

Vejr at vide: Der er næsten 4 km fra Hindsgavl Voldsted til Kongebrogården, så det bliver en ret mørk vandretur tilbage igennem skoven. Husk derfor en god lommelygte. Alternativet er, at parkere ved Galsklint Camping og gå derfra.