Røjle Klint, Strib. 14 km.

Røjle Klint, Strib. 14 km.

september, 2020 Slået fra Af admin

Området omkring Strib har noget særligt over sig – om det er de to lillebæltsbroer eller selve Lillebælt ved jeg ikke. Sæt GPS’en til “Ved Norden Bro, Middelfart” og kør ned for enden, hvor der er en fin P-plads til bilen. Her er der bord-bænke sæt, så man allerede fra starten af kan sidde og nyde kaffen og den lidt disede morgen. Vi starter turen ud med at følge “Lillebæltsstien” mod øst og om mod Røjle Klint. Det første af turen bringer os op og gå på en sti, som følger vandet, men højt hævet og med en god udsigt ud over Klinterne ved Røjle.

Solen får hurtigt brændt disen væk, og vi går nu lidt væk fra vandet, men med en skøn udsigt over et moseområde og nu med en sensommerhimmel, som rigtig giver spil til det storslåede landskab vi bevæger os igennem.

Efter knap 2,5 kilometer går Lillebæltsstien til venstre ad en grusvej, og den fører os igennem en lille skov, og ud til vandet, hvor vi nu skal gå i sandet helt om forbi Røjle Klint. Stranden er flere steder næsten spærret af væltede træer og af mudderskred fra klinterne, men med lidt god vilje, kan det lade sig gøre at følge kysten (og Lillebæltsstien). belønningen får vi, da vi ser Røjle Klint.

Meget kort efter selve klinten (ca. efter 4,5 kilometer) kommer vi til et sted, hvor det ser ud som om træerne vokser ud i vandet, og stranden slutter. Her er også opsat en lille grill/røgeovn, en bænk og andre finurlige udsmykninger. Vi vælger her at gå op ad den lille sti som går op i skoven, og da vi kommer op til toppen, står vi på Røjle Klint Camping, som ligger højt hævet, men med en fantastisk udsigt over vandet.

Vi følger grusvejen rundt på campingpladsen, og kommer ud ad hovedindgangen og da vi kommer op til Røjleklintvej drejer vi til venstre og følger den indtil vi kommer til Marielystvej. Inden vi drejer ned ad Marielystvej stopper vi lige og nyder udsigten over de to broer over Lillebælt. Marielystvej er en grusvej, som både fører os igennem skov og over åbne vidder.

For enden af Marielystvej går vi til venstre og straks igen efter til højre ud på Røjleskovvej, som vi følger til vi kan dreje til højre ad Billeshavevej. Vi går forbi de smukke bygninger som hører til Billeshave Efterskole. Billeshavevej går ligeud igennem en afspærring (og Ny Billeshavevej går til højre) Vi følger stien igennem afspærringen og nærmer os Strib by. Vi fortsætter til vi kan gå til venstre ad den første sti. For enden af stien går vi til højre ad Abelonelunvej og igen til højre ad Højskolevej. For enden af Højskolevej går vi til Venstre ad Strib Landevej, som godt nok er trafikeret, men et must for at komme til Staurbyskovvej, som ligger blot ca. 400 meter nede ad Strib Landevej. De næste ca. 1,5 kilometer foregår i skovens dybe stille ro.

Vel igennem skoven går vi under Strandvejen og står nu med en flot udsigt over den nye lillebæltsbro. Vi har nu gået ca. 10,5 kilometer og herfra går de sidste 3,5 kilometer ad Lillebæltsstien langs kysten op til Strib. Turen bugter og slår sig igennem lukkede vænger, ned ad jerntrapper, i vandkanten og langs lystbådehavne.

Ganske kort efter lystbådehavnen står vi og nyder udsigten ud over bæltet, og pludselig ser vi 3 danske delfiner (Marsvin) som kækt bryder havoverfladen, men som hurtigt forsvinder igen ved lyden af en motorsejler. Da vi vender blikket længere mod Strib får vi øje på en Sæl, som stikker hovedet op over vandet og nysgerrigt kigger rundt. Lettere opløftet af denne skønne naturoplevelse fortsætter vi op til Strib Fyr, som i sig selv er en flot oplevelse. Vi følger stranden om til Nordenbro, hvor to kanoner står og passer på farvandet mellem Strib og Fredericia, og samtidig markerer slutningen på turen.

Turen er 14 kilometer lang, og mere end halvdelen af turen foregår langs vandet.

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.