Fyns Hoved. 10 km.
Fyns Hoved er altid en tur værd.
På den nordøstlige del af Fyn ligger Fyns Hove. Turen fra Munkebo og op til Fyns Hoved er utrolig flot med udsigt til vandet, hvorend du kigger hen. Det er dog en ret lang køretur, hvis du blot ønsker at spadsere de godt 3 km rundt om Fyns Hoved.
Du kan forlænge din tur ved at følge vores beskrivelse, så din vandretur bliver næsten 10 km.
Kør så langt ud mod Fyns Hoved du kan og parker og start din vandretur. Vi tog turen rundt helt nede langs vandet. Det skal du kun gøre, hvis du har stærke ankler og er god til at gå på sten. Du vil til gengæld opleve Fyns Hoveds stejle skrænter og se, hvordan hav, vejr og vind langsomt æder sig længere ind. Der vil altid være læ på et eller andet tidspunkt rundt om spidsen. Om du tager turen ved kysten eller følger de velbesøgte stier, så får du nogle flotte motiver til billeder. Det perfekte Fotoshoot finder du på vej tilbage fra spidsen, hvor du kigger ind mod fastlandet.
Vi starter vores tur med at gå venstre om, så vi har de stejle skrænter på vores højre side og havet på venstre. De stejle klinter med aflejringer af store sten øverst, fortæller deres helt egen historie om, hvordan slutningen af istiden har trukket sten med i smeltevandet tæt ved en gjetsjerport. Næsten ude på spidsen går vi forbi Baesbanke, som er det højeste punkt på Fyns Hoved, og hvor der er en fantastisk udsigt tilbage over hele Fyns Hoved.
Hvis der er kræfter og energi til det, kan det anbefales at kravle op på klinten helt ude på spidsen. Der er en bænk på toppen, hvor man kan nyde sin madpakke eller medbragte kaffe med den skønneste udsigt.
Der er også mulighed for lidt historie, idet der stadig er spor efter tyskernes installationer fra 2. verdenskrig, hvor der var opført både barakker, lutværnskanoner og kystværnskanoner for at kontrollere indsejlingen til Storebælt.
Vi fortsætter vores tur langs stranden, hvor der fortsat er en del sten, der skal forceres. Godt for træning af ankler.
Der kan dog vælges en lidt lettere vej, ved at gå blot 10-20 meter ind i landet, hvor der er en fin sti. Vi fortsætter, men bliver stoppet af skilte med fredning, hvorfor vi går lidt bagud og ind over området mod midten af øen, til vi rammer den store grusvej, der fører hele øen rundt. Vi går forbi fårefolde og tæt lav bevoksning til vi igen kommer tilbage på det lange smalle stykke, hvorfra vi startede. Vi går til venstre første gang det er muligt, så vi nu går med det lave vand i “Fællesstrand” på vores venstre side. Går du først op ad trappen, får du en fantastisk udsigt over Fyns Hoved.
Gå ned igen og fortsæt rundt langs kysten ad vejen Horseklint. Her oplever du det lavvandende område, som hedder Fællesstrand, hvor vadefugle og ænder stortrives, og hvor du på en god dag kan opleve både tårnfalk og fjeldvåge.
Vi går nu igennem et område med strandeng, der er kendetegnet ved at det af og til oversvømmes med havvand, hvorfor planter og vegetation tåler salt.
Vi fortsætter ud til afslutningen af sommerhusområdet, hvor Horseklint forsætter til venstre. Ved lavvande kan man sagtens gå langt ud ad Horseklint, der er en klint af sten og grus, og som danner den lavvandede lagune, som hedder Fællesstrand. Vi vælger dog at gå til højre ad stranden og efter godt 100 meter går vi til højre ad en sti og på Sandvejen, hvor vi drejer til venstre. Vi følger Sandvejen ud på Sømærkevej og kommer ud til Fynshovedvej, hvor vi går til højre og straks muligt til venstre ned på stranden ved Korshavn. Vi følger stranden et stykke, men vælger at gå op på vejen. Vi holder til venstre for at komme ud til det laveste og tyndeste fyrtårn vi har set. Det stod helt alene og så sådan ud til at kunne bruge et kram 🙂
Herfra går vi retur mod bil langs kysten.
Turen er næsten 10 km lang.
Er du interesseret i at se, hvad Kerteminde mere har at byde på, så besøg Visit Kerteminde
Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.