Kerteminde – Hverringe Gods – Stavre – 18 kilometer

Kerteminde – Hverringe Gods – Stavre – 18 kilometer

januar, 2021 Slået fra Af admin

Kerteminde ligger smukt ud til vandet, og med Fynshoved mod Nord, men øst for Kerteminde ligger et område, som ofte bliver overset. Vi taler her om området omkring Hverringe Gods og ud til Stavre Skov. Sæt GPS’en til Hindsholmvej 90, Kerteminde og parker på P-pladsen ud til vandet.

Vi starter ud med at gå ad Hindsholmvej mod øst med vandet på vores højre side. I slutningen af P-pladsen står en Mindesten for Svenskekrigen i 1659. Efter ca. 500 meter drejer vi til højre ad Hverringevej, som vi følger til vi kommer til skovbrynet. Her drejer vi til højre ind på den lille p-plads og følger den lille sti i bunden af p-pladsen. Vi går nu på en smal skovsti, som går langs vandet og med en flot udsigt til stranden.

Efter ca. 500 meter ad den smukke sti vælger jeg at gå til venstre, for at søge op mod Hverringevej/Stavrevej igen. (Det er også muligt at fortsætte ligeud, og søge ned på stranden, for at følge stranden hele vejen ud til Stavre Skov). Efter ganske kort går skovstien ud til en større skovvej, som følges venstre om. Den fører mig op til Hverringevej, hvor jeg går til højre op imod Hverringe Gods. Lige da jeg kommer til godset, drejer jeg til højre ad Stavrevej, som er en større grusvej. Her er et flot kig op imod Hverringe Gods.

Efter det flotte vue over Hverringe Gods går turen videre med åbne marker til højre og skov på venstre side. Efter knap 4 kilometer går en lille sti ind i skoven, og den følges rundt på en godt 1 kilometer lang tur. Jeg kommer ud blot 50 meter længere fremme end hvor jeg gik ind, men har nået at få et godt indtryk af den flotte skov og de mange høje, der er inde i skoven.

Vel ude på grusvejen igen går turen videre ud mod Stavre Skov, men nu med en flot udsigt ud over Kerteminde Bugt og Storebælt. Kigger man godt efter, kan man sagtens se Storebæltsbroen og Lavbroen mod Syd.

Efter knap 8 kilometers gang kommer vi til Stavre Skov, hvor vejen slår et 90 graders sving til venstre. Vi vælger at gå ind i skoven og følger en af de mange stier idet vi søger ud mod vandet. I hjørnet af skoven går vi ud på marken og følger marken en lille kilometer,Hvorefter vil vi anbefale, at I går ned på stranden og følger den ca. 1,5 kilometer, til I kan gå op af Stengårds Stænge. Vi valgte at gå på marken, men den var våd og tung at gå i. Langs vandet er der et flot kig over til Romsø.

For enden af Stengårds Stænge ligger byen Måle, og vi drejer til venstre ind på Måle Bygade. Måle er en lille idyllisk landsby med gadekær og udsigt over vandet.

Vi drejer igen ind på Hverringevej, og følger dens mange snoninger og små bakketoppe, til vi igen går forbi Hverringe Gods. Denne gang fra bagsiden.

Efter den første avlsbygning på højre hånd drejer vi ind ad gårdspladsen og følger flisebelægningen rundt om de store avlsbygninger. Vi holder til højre, og følger vejen i en halvcirkel rundt om en af de mange flotte bygninger og drejer herefter til venstre ind i skoven. Efter blot 100 meter går vi til venstre ad skovvejen (Her gi vi lidt for langt), og følger skovvejen ligeud ud af skoven og over en mark, hvor der er lavet spor. vi drejer til venstre ind gennem en gårdsplads, og kommer ud på Hverringevej (Denne gang grusvej). For enden af Hverringevej drejer vi til højre, og går ind på Hindsholmvej, som vi følger tilbage til bilen.

Turen er 18 kilometer. Turen afviger fra normen, idet der slet ingen bord-bænke sæt er undervejs. Det betyder, at såfremt der skal holdes kaffepause, skal det ske på en sten i vandkanten eller en stub i skoven.

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.