Lundsgård Skov, Kerteminde. 10 km.

Lundsgård Skov, Kerteminde. 10 km.

oktober, 2020 Slået fra Af admin

Kerteminde ligger så flot ud til Kerteminde Bugt og med Kerteminde Fjord strækkende sig ind i landet. Vi satte GPS’en til Enghaverne, Kerteminde og kørte helt ned i bunden af Enghaverne. Derfra fulgte vi stien langs vandet ind mod Kerteminde. Stien går hurtigt over i Lillestranden, som vi følger til den drejer og går over i Sønderstræde. Efter ganske få meter ad Sønderstræde drejer vi til højre ind igennem en lav portåbning i en gammel bindingsværksejendom, hvilket er som at gå hundrede år tilbage i tiden. Lav vognportåbning, toppede brosten og en baggård i det smukkeste skæve bindingsværk. Vi fortsætter igennem og kommer ud i Langegade, hvor vi går til venstre og over broen mellem fjord og hav. Lige på den anden side af broen står statuen af Amanda, som egentlig dækker over en sørgelig historie. Kort efter drejer vi til venstre ad Klintevej og straks efter igen til højre ad Skovvej, som vi følger op igennem en smuk kastanieallé og videre ind i Lundsgård skov.

Da vi kommer forbi Hotel Skovpavillonen, går vejen over i Skovvej, og vi holder til højre for at komme ind på de små skovstier. Vi holder igen til højre og kommer ud på Blåledvej, som er en større grusvej. Her holder vi til venstre og kommer ud på et åbent område, hvor vi langt nede til venstre har et flot kik op på Lundsgaard Gods. Vi fortsætter over det åbne område og kommer til næste store skov. Straks inde i skoven er der et kryds, hvor vi vælger at gå til højre. Vi går forbi spejderhytten (og vælger nu at gå ligeud, selvom vi kunne have lavet turen længere ved at gå til højre ad første vej). Vi går herefter til venstre og da vejen deler sig efter Jomfruhøj, går vi til højre og følger Blåledvej ud til Klintevej.

Vi krydser Klintevej og går ind i skoven ad en meget lille sti. Vi går lige ud til kanten af skrænten for at nyde udsigten, inden vi skal følge stien langs kysten tilbage mod Kerteminde. Den næste kilometer byder på så mange fantastiske scenarier, som indbyder til at tage billeder – En strækning på en hel kilometer med motiver til de perfekte billeder! Klinten bliver langsomt nedbrudt af havet, og der er flere steder sat afgrænsning op.

Kort inden vi har gået 6 kilometer er der opstillet 2 bord-bænke sæt, og med den perfekte udsigt over Kerteminde Bugt, er det en oplagt kaffeplet. Vi fortsætter ad den skønne sti ind mod Kerteminde, og følger vandet helt ind til fiskerihavnen, hvor vi følger havnebassinet op til broen igen.

Straks vi kommer over broen, går vi til højre ad Hindsholmvej, og da vi kommer forbi Fjord & Bælt centret, drejer vi til højre og følger Nordre Havnekaj ud til lystbådehavnen. Kigger vi godt efter, kan vi se over på klinten, som vi gik på tidligere.

Vi følger vandet, indtil vi kommer til sandet ved Nordstranden. Her går vi til venstre og op mod Hindsholmvej igen. Vi krydser Hindsholmvej og går til venstre ad Langegade, som er en af Kertemindes ældste gader. Langegades mange gamle bygninger er yderst velholdte, og står flot med mange forskellige farver og flere af husene står med originale døre. For enden af Langegade drejer vi til venstre ad Fiskergade, som ligeledes har en masse gamle flotte huse. For enden af Fiskergade drejer vi til venstre ad Tværgade og for enden af Tværgade går vi til højre, hvor bilen holder.

Turen er godt 10 kilometer lang.

Vil du læse mere om, hvad Kerteminde har at byde på, så besøg Visit Kerteminde.

Klik på kortet nedenfor, og du kan åbne det i Google Maps, hvorefter du kan følge ruten live, når du går.

Tak til Bo Brandt for inspiration til turen.