Kærlighedskysset

Når kærligheden skal besegles

Hvis der skal være ekstra swung under kærlighedskysset, bør det ske under det mere end 400 år gamle egetræ, der med sin tykke stamme er solidt plantet i jorden på Tåsinge. Egen hedder Ambrosius og er opkaldt efter digteren Ambrosius Stub og allerede der, er der ren poesi i luften.

Som i et eventyr

I et lille bindingsværk hus med udsigt over Lillebælt har HC Andersen siddet og formuleret vers til en kronprins. Det er den perfekte ramme for et kærlighedskys og man kan næsten mærke historiens vingesus fyldt med eventyr og poesi.

Når fortid og nutid krydser

I står mellem det smukke Knudshoved Fyr på den ene side og Knaldstationen på den anden (åh jo – det hedder den!) Knaldstationen er en 7 meter høj mast med en kurv, hvori man sprængte dynamit i tåget vejr for at advare skibene i 1801. I er således i krydset mellem fortid og nutid og måske er der behov for en dynamitsprængning, hvis forholdet er blevet lidt tåget. I hvert fald er stedet det helt rigtige for et kærlighedskys!

Kys med åbne øjne!

— så er du nemlig sikker på, at du holder balancen her på kanten af Møns klint. Efter 7 kilometers vandring ser du pynten Sækkepiben, der er et af de smukkeste steder på turen. Med kridtet på havbunden, ser det klare vand næsten middelhavsagtig ud og der imellem de gamle træer, er der plads til et ægte kærlighedskys.

Åens rislen er romantikkens melodi

Der er flere fine broer over Brænde Å på denne tur. Her kan du følge åens vandstrøm og lytte til den rislende lys af stille vand. Du kan udvælge den bedste bro til kærlighedskysset eller kysse på dem alle 😉

Den romantiske vandrerute

Der er rig mulighed for mange kærlighedskys, for ruten her er virkelig særlig romantisk. Med sine små hyggelige stier og formidabel udsigt har ruten den helt rigtige iscenesættelse til kærlighedskys(sene).

Et ben i hvert hav

Når I kommer på toppen af Danmark og Grenen deler sig i Skagerrak og Kattegat, så er det et perfekt sted til kærlighedskysset. Kun her mellem øst og vest, kan den optimale forening finde sted.

Kys mig straks!

På denne vandretur er der masser af oplagte steder at kysse sin elskede. Men kan man vente de næsten 11 km, er der et smukt lille træhus til et ægte kærlighedskys. Det hedder Kys-mig-straks-huset, er overdækket og ligger højt, så man har en skøn udsigt at nyde mellem kyssene. Historien er, at unge tuberkulosepatienter afholdte stævnemøder i huset – i dag benyttes det flittigt af alle os andre. Hvis du er til mere romantik på vandreruten, så hold øje med en bænk til venstre senere på turen, der har den fineste lille påskrift: “Tænkebænk – det er i faldet, du får dine vinger.” Her kan I sidde og reflektere over, hvordan I giver hinanden vinger. God fornøjelse 🙂