Kaffeplet

I læ bag krat og hæk

En skøn ugenert kaffeplet ved et bord-bænke sæt i læ bag krat og hæk med en skøn udsigt over vandet med Tåsinge til venstre og Fyn i resten af horisonten. Eneste minus er, at kaffepletten først kommer efter 7 km.

Panoramaudsigt

Der er ingen bord-bænke sæt på hele øen. Men du er slet ikke i tvivl om, hvor du skal drikke kaffen, når du ser panoramaudsigten fra den store græsmark. Husk at medbringe tæppe eller andet, som I kan sidde på. Eneste minus er, at kaffepletten er efter de første 6 km – men er værd at vente på.

Sæt dig på skrænten!

Det var ikke nemt at finde et bord-bænke sæt på turen her. Til gengæld er der efter de første 3 km en skrænt, hvor man fint kan sidde og balancere med et kaffekrus, mens man nyder udsigten over til Vemmenæs.

Et 360 graders udsyn

Når du har vandret rundt blandt de mange søer og trænger til kaffe og udsyn, så er turens højeste punkt en oplagt kaffeplet. Punktet hedder Røllehøj og er en 66 meter høj skabt af mere end 50.000 lastbillæs jord fra hele Fyn. Her kan du så nyde, at du på et enkelt sted, faktisk sidder på hele Fyn så at sige – med det fulde udsyn.

Ved strandbredden

Egentligt er det måske for tidligt på turen til en kaffepause efter en halv time. Men der er så fantastisk smukt i lysningen ved bord-bænke sættet med udsigt til begge lillebæltsbroer.

Masser af pletter!

Ulig mange andre vandreture, hvor det kan være vanskeligt at finde sig et bord-bænke sæt, når man skal nyde mad og drikke. Så er der utallige muligheder på denne vandretur. Spørgsmålet er, om du vil nyde skov, strand, hav eller fjord. Du kan nemlig få det hele og der er ikke for langt imellem.

Her hjælper kun bønner!

Vandreturen går gennem Præstens Skov, der er fyldt med smukke gamle træer og duft af ramsløg i foråret. I hjørnet findes den skønneste kaffeplet med to borde-bænkesæt og med kik til havet, fordi en venlig sjæl har fjernet et hul i buskadset. Eneste minus er, at pletten først er der efter 7 km – til gengæld er der også andre skønne men mindre kaffepletter undervejs.

“Møllen” op ad møllen

Er du fynbo, forstår du overskriften og er du ikke, må du spørge en fynbo 😉 Turen ved Flyvesandet har ikke mange bænke. Men efter ca. 4 km, kan du sætte dig på muren op mod den gamle Slusemølle med udsigt over det flotte lavvandede hav, hvor fugle flyver skræppende rundt og der virker højt til himlen. For 50 år siden blev møllen skiftet ud med en elektrisk pumpe, men står flot hvidkalket med sort hat uden vinger og minder mest af alt om en gigantisk gammeldags saltbøsse

Skønnere bliver det næsten ikke

Hvis man er vild med havet og vild med fyrtårne, så er bord-bænke sættet ved Knudshoved Fyr i Nyborg den optimale kaffeplet. Her sidder man i læ, mens man fra bakken har et perfekt udsyn både over havet og den lavvandede Østerø Sø med det livlige fugleliv.

Tag rigeligt kaffe med!

Denne smukke vandretur ved Bogense er fyldt med naturbænke, rustikke havemøbler og bord-bænkesæt, som kan benyttes undervejs. Din største udfordring er at have nok kaffe med – for der er mere end 20 muligheder! OG der er så smukke kaffepletter med udsigt til havet og næsten med fødderne i vandkanten. Vi valgte den første kaffepause efter 2,5 km ved en skøn Skagen look-a-like bænk lige ned til vandet. Dejligt! Og ellers er det bare om at vælge mellem de skønne kaffepletter.

Med ryggen mod Norge

Vandreturen her går gennem Hofmansgaves park, hvor der foruden smukke træer og planter også er Danmarks eneste Kartoffelmuseum, hvor man kan studere kartoflens historie. Når det bliver tid til kaffen, kan man søge ned til vandet og sætte sig ved en bænk ved det stråtækkede lysthus i træ, der hedder Norske Hus. Huset er en taknemmelighedsgave fra en nordmand, der i 1814 under Napoleonskrigene fik sejlet korn fra Hofmansgave til de sultne nordmænd. Da skibet vendte tilbage til Hofmansgave, var tømmeret til lysthuset med. Det er en virkelig fin historie, som man kan tænke over, mens man kigger ud over enge og fjord.

Rasteplads med lyd og luksus

Shelterpladsen ligger godt nok tæt ved landevejen ved Kongensbro. Det betyder, at der er en del larm fra de forbipasserende biler. Men det er en luksus rasteplads til både frokost og kaffe en spytklat fra Gudenåen. Den store plads er opdelt med flere bord-bænke sæt omkring bålstedet og det fine udekøkken med strøm og vand er super til et hvil eller en overnatning.

Imponerende placering

Der er stejlt op til bord-bænke sættet, som du ankommer til efter 1,5 kilometer og man forundres naturligt over, hvordan pokker, man har fået bugseret det herop. Men der er den skønneste udsigt over det landskab, som man netop har vandret igennem. Og med indbygget ryglæn, er det en perfekt kaffeplet.

Husk noget at sidde på!

Der er flere gode kaffepletter men ingen bænke. Derfor er det en rigtig god idé at være forberedt hjemmefra med en lille hynde eller siddefolie, så du kan nyde det medbragte. Efter 7,5 km er der en skøn plet på diget, hvor man kan nyde synet af Dronning Alexandrines buebro fra 1943, der forbinder Sjælland med Møn.

Den perfekte rasteplads til både kaffe og frokost

Halvvejs på turen – omkring fire kilometer, går der en næsten hengemt sti op ad bakken og gennem en lille indhegning. Her finder du en skøn shelterplads med et bord-bænkesæt med et langt kik ud over den smukke natur. Trækronerne dækker hele pladsen, så du kan også sidde i læ for en byge.

Thailandsk pitstop

HER findes den ultimative kaffeplet 9 kilometer inde på vandreturen. Udsigten med et 180 graders havkik fås sjældent bedre, og det er en særlig oplevelse at nyde sin kaffe ved det thailandsk inspirerede bord-bænkesæt . Indstil øjnene henover den fine sandstrand til horisonten og indsnus den friske havluft. Ja, så er det lige før, at man forestiller sig andre breddegrader end vores nordlige.

Her, der & allevegne

Der er kaffepletter i stor stil på denne vandrerute. I skygge og i sol. Ved fjord og i skov. På bænke med udsigt eller ved bord-bænke sæt, der er opsat mere ugenert. Bænke på kanten af bakken eller kanten af vandet. Husk rigeligt med kaffe 😉

Luksuriøse forhold

Der er så mange muligheder for at nyde kaffen. Du har næsten frit valg på alle hylder: I skoven, ved vandet, ved fyret eller siddende ved et bålsted. OG der er ny-kløvet brænde ved bålstederne. Der er virkelig kræset om gæsterne på denne vandrerute. Måske du har lyst til at drikke kaffen i Kys-mig-straks huset – hvis du har tid 😉

Ikke mange bænke – men rigelige stammer

Der er flere kaffepletter på vandreturen her. Men neden for Røjle Klint, 4,5 kilometer, ligger en stor træstamme, som du kan sætte dig på og nyde din kaffe. Alt efter vejr og vind, kan det anbefales at medbringe noget at sidde på.